Acupunctuur Geldrop

Wanneer je klachten hebt die jou het leven lastig maken, is het goed om tijdig de benodigde hulp in te schakelen. Realiseer je dat het ongemak voortkomt uit een blokkade in je lichaam. Hierdoor kan de lichaamsenergie die nodig is voor je organen, niet vrijuit stromen. Pijn en ongemak komen voort uit een energiebaan die belemmerd wordt in zijn energiedoorstroming. Langer wachten, betekent in de meeste gevallen dat de klachten toenemen en daarmee doe jij jezelf tekort. Maak dus een afspraak bij Acupunctuur Geldrop als je met klachten rondloopt. Met acupunctuur kan de kracht van het lichaam worden ingezet om zo je lijf aan te zetten tot zelfherstel bij klachten, als:

 • oogproblemen
 • slaapproblemen
 • depressie
 • migraine en hoofdpijn
 • fibromyalgie
 • artrose
 • maag- en darmklachten
 • allergieën
 • diabetes

Klachten herleiden

De signalen die jouw lichaam heeft afgegeven, zijn voor acupunctuur Geldrop erg belangrijk. Het geeft aan waar in je lijf een belemmering in de energiedoorstroming is ontstaan. Hierdoor kan ik je snel helpen en is het mogelijk om met acupunctuurnaalden de juiste plek te behandelen. Ik plaats de naaldjes direct in je huid en wel in de energiebaan die geblokkeerd is. Al na de eerste sessie acupunctuur zul jij verbetering waarnemen. Toch is een enkele behandeling niet voldoende om jouw klachten echt te verhelpen. Er zullen meerdere sessies nodig zijn om jouw lichaamsenergie weer onbelemmerd te laten stromen. Behalve het gebruik van naaldjes kan ik je ook voorzien van voedingsadviezen en gebruikmaken van technieken als:

 • cupping
 • Moxa-techniek

Als ik cupping toepas, gebruik ik warme bolletje van glas (cup) om een vacuüm te creëren op een deel van jouw huid. Hierdoor verbetert de doorbloeding en dat heeft een positieve uitwerking op de doorstroming van je lichaamsenergie. Na verloop van tijd komen lichaam en geest hierdoor weer in balans. De Moxa-techniek pas ik toe met gebruik van bijvoetkruid dat gedroogd is. Ik maak dit kruid warm en leg dit op je huid. Ik kan op deze manier zorgen dat de energiedoorstroming in jouw lichaam toeneemt. Een algemeen bijkomend voordeel van acupunctuur is het preventieve effect. Je zult je over het algemeen een stuk beter en vitaler voelen na de behandelingen.

Vergoeding voor de behandelingen

Omdat acupunctuur een alternatieve vorm van geneeskunde is, komt een eventuele vergoeding vanuit het aanvullende pakket van de zorgverzekering. In de basisverzekering is deze vorm van behandeling niet opgenomen. Twijfel jij of je recht hebt op een vergoeding? Leg dan even contact met je zorgverzekeraar.

Neem contact op met acupunctuur Geldrop en ervaar zelf het positieve effect dat acupunctuur op jouw lichaam en geest kan hebben.

Vind een acupuncturist in de buurt.