Acupunctuur Goirle

Klachten van lichaam of geest kunnen worden verholpen door Acupunctuur Goirle in te schakelen. Deze alternatieve geneeswijze kent een Chinese oorsprong. Het wordt in de Chinese geneeskunde al duizenden jaren succesvol toegepast. De behandeling is gericht op het zelf herstellend vermogen, waarover ons lichaam beschikt. Het biedt de mogelijkheid om met behulp van acupunctuurnaalden belemmeringen en blokkades in de twaalf energiebanen op te heffen.

Heb je een acupunctuurpraktijk in Goirle? Sluit je bij ons aan, hier hebben we nog plek voor je.

Laat mij door middel van accupunctuur jou helpen, met de bedoeling om weer vrij van pijn en klachten je leven vorm te geven. Je kunt bij mij terecht met verschillende klachten, bijvoorbeeld:

  • allergieën
  • maag- en darmproblematiek
  • artrose
  • diabetes
  • ontstekingen
  • huidproblemen
  • slaapproblemen
  • depressie of burn-out
  • migraine

Holistisch: lichaam en geest

De behandeling van acupunctuur kent een holistische benadering, waarbij wordt uitgegaan van het principe dat er sprake moet zijn van een balans tussen je fysieke en mentale toestand. De klachten die bij jou de kop opsteken, kunnen zich uiten in mentale, emotionele of fysieke klachten. Omdat de energiebanen in het menselijk lichaam allen afzonderlijk zijn gekoppeld aan een specifiek orgaan, kan aan de hand van jouw problematiek snel worden bepaald, hoe de acupunctuur moet worden ingezet.

Behandeling starten

Jouw klachten vormen de basis voor de behandeling bij acupunctuur Goirle. Omdat elk orgaan en bijbehorende meridiaan verantwoordelijk is voor bepaalde klachten, weet ik waar in jouw huid ik de naalden moet plaatsen. Het doel van de behandeling is het opheffen van de belemmering in de energiedoorvoer van de energiebaan. Dit is niet met een enkele behandeling te realiseren, hoewel het best kan zijn dat je direct een positief effect ervaart. Na meerdere sessies zal de energie jouw organen weer ongehinderd kunnen bereiken en ben jij van je klachten verlost. Je zult vitaliteit uitstralen en bovendien meer energie hebben.

Aanvullende behandeltechnieken

Mocht blijken dat de behandeling met naalden niet afdoende is, dan kan ik jou ook voorzien van voedingsadviezen en aanvullende behandelingen starten, waaronder cupping en de Moxa-techniek. Bij cupping gebruik ik verwarmde glazen bolletjes die ik op de juiste plek op jouw huid zet. Hierdoor wordt een vacuüm bereikt en hiermee kan ik bereiken dat de belemmering wordt opgeheven. Bij de Moxa-techniek verwarm ik gedroogd bijvoetkruid en dat plaats ik vervolgens op de te behandelen plek. Daarnaast zal ik natuurlijk uitgebreid met jou bespreken, welke behandeling de beste oplossing is voor jou.

Vergoeding acupunctuur

Om voor een vergoeding van mijn behandelingen in aanmerking te komen, kun je vanuit de aanvullende zorgverzekering een declaratie indienen. Het is dus goed om even contact op te nemen met je zorgverzekeraar om na te vragen of je de behandelingen vergoed krijgt en tot welk bedrag. De basisvergoeding kent geen dekking voor de acupunctuurbehandelingen.

Vind een acupuncturist in de buurt.