Acupunctuur Heemskerk

Om klachtenvrij te kunnen leven, moet er sprake zijn van een goede balans tussen jouw geest en lichaam. Deze stelling wordt door de Chinese geneeskunde ondersteund. Vanuit de overtuiging dat je levensenergie = Qi vrij moet kunnen stromen, is acupunctuur een veelvuldig toegepaste behandeling. Het geeft weinig bijwerkingen, maar kent wel veel voordelen. Niet alleen nemen jouw klachten af, je zult ook meer energie ervaren en minder spierspanning in je lichaam voelen. Tijd om acupunctuur Heemskerk in te schakelen.

Qi: jouw eigen lichaamsenergie

In het lichaam vinden voortdurend processen plaats en daarvoor is energie nodig. Het lichaam is hiervoor afhankelijk van twaalf energiebanen, ook wel meridianen genoemd. Elke meridiaan voorziet een bepaald orgaan in je lichaam van de energie die nodig is om optimaal te kunnen werken. Treedt er om een of andere reden een belemmering op, dan maakt je lichaam dit kenbaar via klachten, zoals:

  • migraine of hoofdpijn
  • maag- en darmklachten
  • vermoeidheid
  • slaapproblemen
  • artrose
  • huidproblemen
  • ontstekingen

Elk orgaan kent bijbehorende klachten van emotionele, mentale en lichamelijke aard. Zodra jij bij mij komt en we jouw situatie bespreken, krijg ik al een goed beeld van het probleemgebied, puur door wat jij mij vertelt.

Hoe ga ik te werk?

Acupunctuur is een behandeling met dunne naaldjes. Deze worden heel zorgvuldig in jouw huid gezet, precies in de energiebaan die belemmerd wordt. Door de naaldjes kan met meerdere behandelingen het euvel worden verholpen. Weliswaar is een enkele behandeling niet genoeg, maar je kunt je wel direct wat beter gaan voelen. Deze vorm van alternatieve geneeskunde is zo goed als pijnloos toe te passen. Mocht je een kort prikkend gevoel ervaren, dan hoef jij hier niet ongerust over te zijn.

Als aanvulling op de behandeling met acupunctuurnaalden kan ik jou ook helpen met voedingsadviezen, cupping en de Moxa-techniek. Bij cupping maak ik kleine glazen bolletjes warm en plaats deze daarna op jouw huid. Hierdoor ontstaat een vacuüm en dat kan de belemmering in de energiebaan doeltreffend opheffen. De Moxa-techniek wordt door mij ingezet met gedroogd bijvoetkruid dat ik verwarm en op je huid leg. Welke behandeling het beste is voor jouw situatie bespreek ik natuurlijk met je.

Alternatieve geneeskunde onderdeel van aanvullende zorgverzekering

De overheid heeft ervoor gekozen om vanuit de basisverzekering geen vergoeding te verstrekken voor de behandelingen van acupunctuur. Gelukkig kennen de meeste aanvullende pakketten wel een tegemoetkoming. Neem even contact op met je zorgverzekeraar om zeker te weten dat de behandelingen van acupunctuur Heemskerk, al dan niet voor een deel, worden vergoed.

Vind een acupuncturist in de buurt.