Acupunctuur Heerhugowaard

Het hebben van klachten is een signaal dat door je lichaam of geest wordt afgegeven. Hiermee wordt aangegeven dat er sprake is van een belemmering of blokkade in je energiedoorstroming. De reden van de blokkade is bepalend voor de klachten die je fysiek en mentaal ervaart. Het lichaam is een krachtig instrument dat is voorzien van een zelfherstellend vermogen. Soms is het echter nodig om het lichaam en geest weer in balans te brengen met hulp van acupunctuur Heerhugowaard.

Wanneer naar de acupuncturist?

De redenen om voor acupunctuur te kiezen, zijn zeer uiteenlopend. Zo kan een lichamelijke klacht reden zijn om contact op te nemen, maar ook de mentale problemen kunnen vragen om een acupunctuurbehandeling. Emotionele problemen veroorzaken lichamelijke klachten en vice versa. Hierdoor wordt goed duidelijk dat lichaam en geest met elkaar verbonden zijn en in balans moeten zijn.

In veel gevallen wordt de Chinese methode toegepast bij ongemak en pijn, zoals:

  • Ontstekingen
  • Allergieën
  • Artrose
  • Depressie
  • Rug- en schouderklachten
  • Blessures

Acupunctuur helpt lichaam en geest

Bij acupunctuur wordt onder meer met behulp van dunne naalden een blokkade in de meridianen behandeld. De meridianen zijn de 12 energiebanen die door het hele lichaam lopen. Stuk voor stuk zijn ze verbonden met een orgaan en de daarbij behorende specifieke emoties. De naalden heffen de blokkade op, waardoor de energie weer vrij door je lichaam kan stromen. Alle organen zullen weer naar behoren werken en je klachten zullen zienderogen afnemen of zelfs verdwijnen.

De behandeling in Heerhugowaard

Jouw klachten vormen het uitgangspunt voor de behandeling. Aan de hand hiervan kan worden vastgesteld waar het probleem zich bevindt. De acupuncturist Heerhugowaard zal de dunne naalden op precies de juiste plaats zetten. Het kan zijn dat je een klein schokje waarneemt op het moment dat de naald wordt geplaatst. Dit is een teken dat de juiste plek wordt behandeld. Het herstellen van de energie doorstroom van je lichaam is hiermee begonnen. Een behandeling wordt meestal niet als vervelend ervaren. De positieve uitwerking is echter enorm.

Vergoeding voor acupunctuur

De behandelingen vormen een onderdeel van alternatieve geneeswijzen en worden niet vergoed vanuit de basisverzekering, maar vanuit de aanvullende ziektekostenverzekering. Om te weten of je recht hebt op een vergoeding, kan je het beste even contact opnemen met je zorgverzekeraar. Laat belemmeringen niet langer jouw leven bepalen en maak een afspraak bij acupunctuur Heerhugowaard.

Vind een goede acupuncturist bij jou in de buurt
Bekijk het complete overzicht van aangesloten acupuncturisten.