Acupunctuur Heiloo

Bij het hebben van klachten, kan het soms lastig zijn om te bepalen waar je hulp moet zoeken. Kwalen of ongemak duiden op een verstoring van de energiedoorstroming in je lichaam. Het is belangrijk om je te realiseren dat lichaam en geest in balans moeten zijn, wil je goed kunnen functioneren. Acupunctuur Heiloo is dan zeker het overwegen waard, omdat een behandeling kan helpen de verstoring op te heffen en het evenwicht tussen jouw lichaam en geest effectief te herstellen. Acupunctuur is een behandelmethode waarbij jij fysiek en mentaal als een geheel worden gezien (holistisch).

Er zijn tientallen aandoeningen, waarbij acupunctuur kan helpen. Dit geldt zowel voor lichamelijke klachten als mentale en emotionele problemen. Zo kan deze vorm van therapie onder meer helpen bij:

  • Hoofdpijn, migraine
  • Fibromyalgie
  • Slaapstoornissen
  • Stress of burn-out
  • Onrust of angst
  • Darmproblemen
  • Ontstekingen

Wat is acupunctuur?

Letterlijk vertaald, betekent acupunctuur: naald prikken. Deze behandelwijze is afkomstig uit de traditionele Chinese Geneeskunde en hanteert als basis: lichaam is geest. Het uitgangspunt van een acupunctuurbehandeling, is dus dat lichaam en geest in balans moeten zijn om zonder klachten te kunnen functioneren. Iedere verstoring van energiebanen (meridianen) heeft gevolgen en leidt tot het ontwikkelen van klachten. Het lichaam heeft een zelfherstellend vermogen dat met een aantal acupunctuurbehandelingen net dat zetje krijgt dat nodig is om de balans weer terug te krijgen.

Acupunctuurbehandeling in Heiloo

Zoals de naam al aangeeft, wordt er bij acupunctuur gewerkt met dunne naalden. Deze naalden worden gebruikt om de doorstroming van de energiebanen te herstellen. Het lichaam is van top tot teen voorzien van 12 energiebanen (meridianen) die elk een bepaald orgaan van de benodigde energie voorzien. Deze levensenergie wordt Qi genoemd.

Op basis van jouw klachten zullen er dunne naalden worden geplaatst op de punten van de meridianen waar de oorzaak van je klachten ligt. De naalden stimuleren de doorstroming van de energiebanen, waardoor de ongemakken sterk zullen verminderen of zelfs helemaal verdwijnen. Je energie zal toenemen en de balans tussen jouw geest en lichaam zal je al snel weer ervaren. Acupunctuur kent weinig ongemak en bovendien geen bijwerkingen. Een doeltreffende manier om van je klachten af te komen en gebruik te maken van de kracht van lichaam en geest.

Vergoeding acupunctuur

Voor een acupunctuurbehandeling geldt dat dit onderdeel vormt van de alternatieve geneeswijzen. Acupunctuur wordt om die reden niet vergoed vanuit de basisverzekering. Wel wordt vanuit de aanvullende verzekering een vergoeding betaald, maar die is afhankelijk van de manier waarop je extra verzekerd bent. Neem contact op met acupunctuur Heiloo en gun jezelf een lichaam en geest die in balans zijn.

Vind een acupuncturist bij jou in de buurt.