Acupunctuur Houten

Ervaar je ongemak of heb je klachten? Wacht niet langer en laat je behandelen bij Acupunctuur Houten door een acupuncturist. Het feit dat je klachten ervaart, is een signaal afkomstig van jouw lichaam en geest dat iets niet werkt zoals het zou moeten. Acupunctuur is gebaseerd op de Chinese geneeskunde, waarin lichaam en geest als een samenhangend geheel worden gezien.

De overtuiging dat de meridianen (energiebanen) in je lichaam zorgen voor een goede balans is het uitgangspunt van de acupunctuur. Klachten duiden op een blokkade in de energiestroom van de meridianen en dat heeft vervelende gevolgen die variëren van milde klachten tot grote beperkingen.

Heb je een acupunctuurpraktijk in Houten? Sluit je bij ons aan, hier hebben we nog plek voor je.

De werking van energiebanen

De twaalf meridianen lopen door het hele lichaam en voorzien elk een orgaan van de benodigde energie en regelt daarmee ook de bij dat orgaan behorende emoties. Om goed te kunnen functioneren, is het van belang dat de energie zonder belemmeringen de organen kan bereiken. Een belemmering of blokkade remt deze energiestroom met klachten als resultaat. Tijd om hier iets aan te doen met de hulp van acupunctuur Houten.

Energieherstel met acupunctuur

Je niet goed voelen, brengt niet alleen klachten met zich mee, maar kost je ook onnodig energie. Omdat de energiebanen jou echt van je hoofd tot aan je tenen van energie voorzien, is het niet vreemd dat een onderbreking in de energiehuishouding vervelende consequenties heeft. De acupuncturist kan jou helpen als je klachten ervaart, zoals:

  • Ontstekingen
  • Slaapproblemen
  • Allergieën
  • Artrose
  • Darmproblemen
  • Acné

De acupunctuurbehandeling in Houten

In de meeste gevallen zal de acupuncturist dunne naalden op de juiste plek in je lichaam zetten. Dit is de plek waar de blokkade zich bevindt. Door jouw klachten eerst goed in kaart te brengen, is meteen duidelijk waar de naalden hun werk moeten doen. Indien nodig kan de behandeling worden aangevuld met gebruikmaking van gedroogd bijvoetkruid (moxa-behandeling) en verwarmde glazen bolletjes (cupping). Er zijn vaak meerdere behandelingen nodig, om de energie weer helemaal vrij van blokkades te laten stromen.

Vergoeding acupunctuur

Deze vorm van behandeling maakt deel uit van de alternatieve geneeswijzen. Dat is de reden dat er vanuit de basisverzekering geen vergoeding plaatsvindt, maar wel vanuit de aanvullende verzekeringen. Wil je weten of jij voor een vergoeding in aanmerking komt, dan kun je de verzekeringsvoorwaarden erop naslaan of even contact opnemen met je zorgverzekeraar. Ook als je geen vergoeding krijgt, is acupunctuur Houten echt de moeite waard. Je goed voelen is immers onbetaalbaar. Neem gewoon eens contact op en kijk welke oplossing de acupuncturist jou aandraagt.

Vind een acupuncturist bij jou in de buurt.