Acupunctuur Huizen

Als acupuncturist kan ik jou helpen om jouw lichaam en geest met behulp van acupunctuur weer in balans te krijgen. Klachten zijn een teken dat er iets niet naar behoren functioneert in jouw energiedoorstroming. Met hulp van het zelf herstellend vermogen dat jouw lichaam bezit, kan Acupunctuur Huizen met kleine naaldjes de ontstane problemen heel gericht verhelpen.

Met welke klachten ga je naar de acupuncturist?

Ik word vaak benaderd door patiënten die met klachten rondlopen voortkomend uit:

  • hoofdpijn en migraine
  • maag- en darmproblemen
  • allergieën
  • huidaandoeningen
  • slapeloosheid
  • artrose

Acupunctuur is een alternatieve geneeswijze die gebruikmaakt van de kracht van lichaam en geest. Het is een behandeling die vanuit de Chinese geneeskunde is ontwikkeld. Bij een belemmering van de vrije energiestroom ontwikkel je klachten die zeer uiteenlopend kunnen zijn. Aan de hand van de klachten die jij noemt, heb ik direct een indicatie van het probleemgebied. Hiervoor zet ik dunne naaldjes in je lichaam en wel in de energiebaan die verstoord is. Deze meridiaan is verantwoordelijk voor de energievoorziening van een specifiek orgaan. Om deze reden brengt een blokkade in het lichaam klachten met zich mee die bij dat ene orgaan horen. Dit kunnen problemen zijn op het gebied van geest, lichaam en emoties.

Behandeling acupunctuur Huizen

Nadat we uitvoerig hebben gesproken over jouw klachten, kunnen we gaan starten met de daadwerkelijke behandeling. Hoewel ik in veel gevallen acupunctuurnaalden gebruik om de lichaamsenergie vrij te krijgen, kan ik je ook op andere manieren helpen. Hiervoor kan ik warme glazen bolletjes gebruiken (cupping) of gedroogd bijvoetkruid (Moxa-techniek). Daarnaast kan ik je voorzien van voedingsadvies om een optimaal resultaat te behalen.

Resultaat behandeling

De behandeling levert jou vrijwel geen ongemak op, behalve misschien een prikkende sensatie op het moment dat ik de naaldjes plaats. Ook na de behandelsessie hoef jij je geen zorgen te maken over nare bijwerkingen. Jouw wens is verlost te zijn van het ongemak dat je ervaart. Dat gaan we met acupunctuur zeker bereiken. Deze alternatieve manier van genezen levert jou daarnaast ook meer energie en vitaliteit op en de spierspanning in je lichaam zal afnemen. Reden genoeg om contact met mij op te nemen en jouw leven niet langer in het teken van klachten te laten staan.

Zorgverzekering en acupunctuur

Van de kosten die ik in rekening breng, kan in sommige gevallen een (gedeeltelijke) vergoeding worden ontvangen door je zorgverzekeraar. Alternatieve geneeskunde is door de overheid niet in het pakket van de basisverzekering opgenomen. Alleen als jij aanvullend verzekerd bent, heb je recht op een vergoeding. Het loont zich dus zeker om dit even uit te zoeken.

Vind een acupuncturist in de buurt.