Acupunctuur Koog aan de Zaan

Bij Acupunctuur Koog aan de Zaan wordt alternatieve geneeskunde toegepast toe in de vorm van acupunctuur. De Chinese geneeskunde gebruikt deze behandelvorm al duizenden jaren om de balans tussen lichaam en geest te herstellen. De gedachte is dat geestelijke en lichamelijke problemen ontstaan door een verstoorde energiehuishouding. Energiebanen (meridianen) zijn verantwoordelijk voor de aanvoer van energie naar onze organen. Het lichaam weet heel knap een signaal af te geven bij een verstoring van deze energie. Dit gebeurt in de vorm van pijn of ongemak. Vervelend voor jou, maar het heeft wel degelijk een belangrijke functie.

Zelf herstellend vermogen

De alternatieve manier van behandelen maakt gebruik van het zelf herstellend vermogen dat ons lichaam rijk is. De eerste stap is het in kaart brengen van jouw klachten als je langskomt bij acupunctuur Koog aan de Zaan. Wat jij beschrijft, geeft mij direct een goed beeld van de meridiaan waar de verstoring is opgetreden en daardoor kan ik jou gericht behandelen. Elke energiebaan is verantwoordelijk voor de energievoorziening van een specifiek orgaan. Bij een verstoring van een bepaalde energiebaan komen klachten naar voren die ik kan herleiden naar een bepaald orgaan. Laat mij jou helpen als je hinder ondervindt door onder andere:

  • maagproblemen of darmklachten
  • huidproblemen en allergieën
  • geestelijke problemen, waaronder burn-out en depressie
  • ontstekingen
  • slaapproblemen
  • migraine of hoofdpijn
  • suikerziekte

Het voelen van pijn kost enorm veel energie. De samenwerking tussen lichaam en geest vraagt dan ook om een goede balans om hiervan verlost te kunnen worden.

Eigen kracht inzetten bij herstel

Krachtig als het lichaam is, maken we hier bij acupunctuur Koog aan de Zaan dankbaar gebruik van. Met het plaatsen van acupunctuurnaaldjes in je huid wordt de verstoring in de belemmerde energiebaan aangepakt. Na een aantal behandelingen zal de blokkade verdwijnen en krijgt jouw lichaamsenergie ruim baan om weer rijkelijk te stromen. Pijnlijk zijn de behandelingen zeker niet, het kan hooguit zijn dat je een kortdurend schokje verneemt. Acupunctuur met naalden is niet de enige manier om jou te helpen. Voedingsadviezen kunnen ook nuttig zijn en het gebruik van gedroogd bijvoetkruid en verwarmde glazen bolletjes helpen ook om de belemmering in de meridiaan te verhelpen. Ik ga samen met jou het gesprek aan over de beste behandeling voor jouw situatie.

Zorgverzekeraar en acupunctuur

Alternatieve geneeswijzen worden niet vanuit de basisverzekering vergoed. Hiervoor is een aanvullende verzekering vereist. Ben jij aanvullend verzekerd? Neem dan even contact op met je zorgverzekeraar, dan weet je precies hoeveel vergoeding jij krijgt voor de behandelingen.

Vind een acupuncturist in de buurt.