Acupunctuur en Chinese kruiden verlichten hooikoortsklachten

Onderzoekers van het Lishui Hospital of Traditional Chinese Medicine hebben laten zien dat acupunctuur in combinatie met Chinese kruiden je hooikoortsklachten kunnen laten verminderen met een effectief resultaat van 91,1%. Symptomen waar deelnemers last van hadden waren: niezen, jeukende of waterige ogen, geïrriteerde keel of oren, loopneus.

De onderzoekers concluderen dat acupunctuur gecombineerd met kruiden significant effectiever is dan alleen acupunctuur of kruiden. Als er alleen kruiden werden gebruikt dan werd er een succes rate van 71,1% bereikt. En met alleen acupunctuur is dit percentage iets lager, namelijk 66,7%. Aan de hand van deze gegevens concluderen de onderzoekers dat acupunctuur in combinatie met kruiden beter werkt.

Acupunctuur werkt in 86,7% van de gevallen op de lange termijn, terwijl dit bij het anti-allergiemedicijn loratadine lager ligt op 56,7% op de lange termijn.

Het onderzoek dat is gepubliceerd in het American Journal of Rhinology & Allergy laat ook zien dat deelnemers verbetering zagen in slaap, emotioneel welzijn en dagelijkse activiteiten. Naast de terugname op het gebied van oog gerelateerde symptomen en nasale symptomen.

Bron