Acupunctuur Leerdam

Het is belangrijk dat je fysiek en mentaal geen beperkingen ervaart. Iedere belemmering in de energiedoorstroming van je lichaam zal zich namelijk uiten in klachten. Om te voorkomen dat die klachten ernstige vormen aannemen, kan een behandeling van acupunctuur Leerdam een goede keuze zijn. Acupunctuur kan je helpen bij tal van klachten.

Om lichaam en geest op de juiste manier te voorzien van de benodigde energie, heeft je lichaam twaalf energiebanen, ook wel meridianen genoemd. Iedere energiebaan is gekoppeld aan een specifiek orgaan in je lichaam en is ook verantwoordelijk voor de emoties die bij dat orgaan horen. Ben je lichamelijk of emotioneel uit balans, dan kan je lichaam zichzelf na een acupunctuurbehandeling zelf weer herstellen.

Heb je een acupunctuurpraktijk in Leerdam? Sluit je bij ons aan, hier hebben we nog plek voor je.

Bij welke klachten helpt acupunctuur?

Doordat een verstoring van de energiebanen zowel lichamelijke als mentale klachten kan veroorzaken, zijn er veel klachten die door acupunctuur kunnen worden verlicht of verholpen. Onder meer bij de volgende klachten wordt deze vorm van therapie toegepast:

  • Allergieën
  • Depressie
  • Fibromyalgie
  • Artrose
  • Oogproblemen
  • Diabetes

Klachten bespreken
Voordat wordt begonnen met een behandeling bij acupunctuur Leerdam zal eerst goed met jou worden besproken wat je klachten zijn. Aan de hand van jouw klachten kan namelijk in kaart worden gebracht, waar de blokkade van jouw energiedoorstroming zich bevindt. De behandeling kan vervolgens bestaan uit:

  • het plaatsen van dunne naalden
  • moxatechniek
  • cupping
  • voedingsadviezen

Behandeltechnieken

Gebruikt de acupuncturist dunne naalden, dan worden deze op precies de juiste plek in de energiebaan gestoken om de blokkade op te heffen en de doorstroom van de energie te herstellen.
Bij de moxa-behandeling wordt gebruikgemaakt van gedroogd bijvoetkruid. De te behandelen plaats wordt met dit kruid verwarmd en de toenemende energie en warmte zorgen voor het herstel van jouw energiedoorstroom. Bij cupping wordt met behulp van een warm glazen bolletje (cup) een vacuüm gecreëerd op een bepaald deel van de huid. Dit vacuüm zorgt voor een betere doorbloeding. De behandeling die de acupuncturist kiest, is afhankelijk van jouw klachten.

Hierdoor kan je natuurlijke weerstand toenemen en zal je lichaam zichzelf kunnen herstellen. De klachten nemen af en je lichaam en geest komen weer in balans. Bovendien heeft acupunctuur een preventieve werking. Dit maakt dat jouw gevoel van welbevinden zal toenemen na acupunctuur.

Vind een goede acupuncturist bij jou in de buurt
Neem contact op met Acupunctuur Culemborg – Ibolya van Pinxteren of bekijk hier het complete overzicht van aangesloten acupuncturisten