Acupunctuur Lochem

Een afspraak maken voor acupunctuurbehandelingen is aan te raden, als jij gebukt gaat onder klachten die jouw leven beheersen. Het ervaren van ongemak is niet alleen lastig, maar ook een teken dat jouw lichaam en geest niet naar behoren werken. Tijd om de balans weer terug te krijgen en een afspraak met Acupunctuur Lochem te maken.

Heb je een acupunctuurpraktijk in Lochem? Sluit je bij ons aan, hier hebben we nog plek voor je.

Energie herpakken bij Acupunctuur Lochem

Het hebben van ongemak of klachten kost energie en dat is zonde. Goed voor jezelf zorgen, betekent ook dat je contact opneemt met de acupuncturist. Hiermee is de eerste stap naar herstel meteen al gezet. De behandelaar zal goed met jou doorspreken welke belemmeringen jij ervaart. Op basis daarvan zal worden bekeken, waar de belemmering van de energiedoorstroom zich bevindt.

Waarom acupunctuur?

Acupunctuur is ontstaan vanuit de Chinese geneeskunde, waar wordt uitgegaan van het principe dat lichaam en geest een geheel vormen. De mens wordt van energie voorzien via energiebanen, de zogeheten meridianen. Het lichaam heeft twaalf meridianen die elk een specifiek orgaan van energie voorzien. Vindt er een blokkade plaats in de energie die via meridianen naar de organen stroomt, dan treden er klachten op.

De organen zijn ook verantwoordelijk voor bepaalde emoties die echt zijn verbonden aan dat specifieke orgaan. Om die reden zullen bij een verstoring van de energiestroom zowel lichamelijke als mentale klachten voorkomen. De Chinese geneeskunde is overtuigd van het zelfherstellend vermogen van het lichaam. Acupunctuur kan daar een belangrijke bijdrage aan leveren.

Klachten bespreken

Als jij bij acupunctuur Lochem aangeeft, welke klachten je ervaart, krijgt de acupuncturist al snel een goede indicatie van het probleemgebied. Voor de behandeling kan gebruik worden gemaakt van dunne naalden, die op de blokkade in de meridiaan wordt geplaatst, maar er kunnen ook aanvullende therapieën worden gebruikt.

Zo kan een gedroogd kruid worden gebruikt, maar ook leefstijl- en voedingsadviezen worden gegeven. Een behandeling kent geen bijwerkingen en wordt door veruit de meeste mensen niet als belastend ervaren. De voordelen zijn echter groot. Na een aantal behandelingen zullen de klachten sterk verminderd of zelfs geheel verdwenen zijn. De organen worden weer onbeperkt voorzien van energie en dat zal zich bij jou uiten in een toename van levensenergie.

Vergoeding door zorgverzekeraar

Acupunctuur valt onder de noemer: alternatieve geneeswijzen. Deze wijze van geneeskunde vormt geen onderdeel van het basispakket van de zorgverzekering. Wel hebben de meeste zorgverzekeraars het in hun aanvullende pakketten opgenomen. Om te weten of je voor een volledige of gedeeltelijke vergoeding in aanmerking komt, loont het zich om even contact met je zorgverzekeraar op te nemen of je polisvoorwaarden door te nemen.

Vind een acupuncturist in de buurt.