Acupunctuur Nieuwegein

Bij problemen in het normale functioneren van het lichaam wordt dit naar buiten gebracht in de vorm van klachten, zoals pijn en ongemak. Het is een teken dat je uit balans bent en dan is het goed om acupunctuurbehandelingen te ondergaan. Door een behandeling bij Acupunctuur Nieuwegein kan je energiehuishouding weer op niveau worden gebracht en dat leidt ertoe dat je verlost wordt van klachten, als:

  • vermoeidheid
  • migraine
  • depressie
  • maag- en darmklachten
  • ontstekingen
  • artrose
  • allergieën

De kracht van je eigen lichaam toepassen

Laat jouw leven niet langer in het teken staan van deze beperkingen en neem contact op met acupunctuur Nieuwegein. Ik zal zorgen dat er een vernieuwde balans ontstaat tussen jouw geest en jouw lichaam. Acupuncturisten behandelen vanuit de gedachte dat geest en lichaam nauw met elkaar in verbinding staan. Dit staat ook wel bekend als een holistische benadering. Acupunctuur is ontstaan binnen de Chinese geneeskunde waar het al meer dan al 3000 jaar succesvol wordt toegepast.

Belang van energiebanen

Voor een goed inzicht in de behandelingen is het goed om te weten dat onze levensenergie wordt geleid door twaalf energiebanen = meridianen, die door het gehele lichaam lopen. Elke afzonderlijke meridiaan voorziet een bepaald orgaan van de energie die nodig is om goed te kunnen functioneren. De klachten die jij ervaart, zijn een signaal dat er ergens een verstoring of belemmering is opgetreden. Dit kan ik verhelpen door acupunctuurnaaldjes in jouw huid te zetten en wel op exact de juiste plek in de energiebaan die een geblokkeerde energievoorziening kent.

Qi, onze levensenergie

Op het moment dat de naaldjes in je huid staan, wordt een begin gemaakt met het herstel van de energiedoorstroming in jouw lichaam. Je zult wel meerdere behandelingen bij mij moeten ondergaan om het gewenste resultaat te behalen. Na verloop van tijd is de blokkade opgeheven en kan de meridiaan jouw orgaan weer probleemloos voorzien van de energie. In aanvulling op de acupunctuurnaalden kan ik je ook behandelen met behulp van de Moxa-techniek en met cupping. In beide gevallen maak ik hierbij gebruik van warmte. Ik leg je dit graag uit tijdens onze kennismaking.

De behandeling

Aan de hand van de klachten die jij omschrijft, plaats ik diverse dunne naalden heel secuur in jouw huid. De ervaring heeft mij geleerd dat de behandeling voor de meeste mensen absoluut pijnloos is. Wel wordt er soms een kortdurend schokje gevoeld. Neem vandaag nog contact op met acupunctuur Nieuwegein dan behoren jouw klachten binnenkort tot het verleden.

Vind een acupuncturist in de buurt.