Acupunctuur Nuenen

Om onbezorgd je leven te kunnen leiden, is het belangrijk dat je zowel mentaal, als fysiek, geen beperkingen kent. Je lichaam is namelijk voorzien van een continue energiedoorstroming die bij een belemmering klachten geeft. De ongemakken of pijn die je ervaart, kunnen zowel lichamelijk als geestelijk of emotioneel tot uiting komen. Laat Acupunctuur Nuenen jou op weg helpen met behulp van acupunctuurbehandelingen. Hierdoor worden lichaam en geest op een traditionele Chinese manier weer in balans gebracht en kan jouw lichaamsenergie weer ongestoord gaan stromen.

Bij Acupunctuur Nuenen begrijpen we dat elk orgaan specifieke klachten heeft

Je hebt klachten, maar je weet niet waar ze vandaan komen. In dat geval is acupunctuur Nuenen : Nuenen de juiste plek om je klachten in kaart te laten brengen. Kriskras door het lichaam lopen energiebanen die ook wel meridianen worden genoemd. In totaal zijn er twaalf en elke energiebaan levert de energie voor een bepaald orgaan in je lichaam. Elk orgaan kent bij problemen specifieke klachten. Jouw klachten geven mij dus direct een goede indicatie van het probleemgebied. Hierdoor wordt het voor mij al snel duidelijk op welke manier ik jou het beste kan helpen.

Acupunctuur: dunne naaldjes in je huid

De energiebaan die een belemmering kent in de energiedoorstroming kan ik met dunne naaldjes weer op weg helpen. Hiervoor plaats ik de naalden op precies de goede plek in de verstoorde meridiaan. Dit is in de meeste gevallen geheel pijnloos. Mocht je een klein schokje ervaren, dan is dit van korte duur. Nadat de naalden een korte tijd in je huid hebben gezeten, is de eerste stap naar herstel gezet. Wel zijn er meerdere behandelingen nodig om de blokkade goed te kunnen verhelpen. Afhankelijk van jouw klachten kan ik ook gebruikmaken van warme glazen bollen. Dit heet cupping en de warmte van de bolletjes zorgt voor een vacuüm in je huid. Hierdoor wordt de belemmering opgeheven en kan de energie weer vrij stromen. Een andere aanvullende behandeling die ik kan gebruiken, is met het zogeheten bijvoetkruid in gedroogde vorm. Deze kan ik ook op een specifieke plek op je lichaam plaatsen. Welke behandeling ik toepas, zal ik natuurlijk met je bespreken.

Alternatieve geneeskunde zorgverzekering

De overheid heeft bepaald dat de vergoeding voor acupunctuur niet in het basispakket is opgenomen. Wel kan er vanuit de aanvullende verzekering in een aantal gevallen een vergoeding worden betaald. Hiervoor zul je even moeten nakijken of jouw zorgverzekeraar een vergoeding biedt voor acupunctuur. Benieuwd of acupunctuur Nuenen ook iets voor jou is? Neem dan vooral contact met mij op, dan gaan we kijken hoe ik jou effectief van je klachten kan verlossen.

Vind een acupuncturist in de buurt.