Acupunctuur Oisterwijk

Hoe vervelend we klachten ook vinden, het is een duidelijk signaal van ons lichaam dat er op een bepaalde plek een blokkade of belemmering is ontstaan. Wil jij begrijpen hoe acupunctuur jou kan helpen om de ongemak en pijn op te lossen? Acupunctuur is een alternatieve vorm van geneeskunde die is ontstaan binnen de Chinese geneeskunde, waar het al duizenden jaren met goed succes wordt toegepast. Het is een effectieve behandeling die gebruikmaakt van de kracht van het lichaam en het zelf herstellend vermogen van je lijf aanspreekt om weer in balans te komen.

Met welke klachten naar de acupuncturist?

Veel uiteenlopende klachten zijn met acupunctuurbehandelingen goed op te lossen. Niet alleen lichamelijke klachten, maar ook mentale en emotionele beperkingen kunnen door mij worden verholpen. Neem contact met mij op als je gebukt gaat onder:

 • artrose
 • slaapproblemen
 • migraine en hoofdpijn
 • depressie en burn-out
 • allergieën
 • acné
 • ontstekingen
 • maag- en darmproblemen

Meridianen, je energiebanen

Lichaam en geest moeten in balans zijn om ongestoord te kunnen functioneren. Bij acupunctuur is de overtuiging dat je fysieke en mentale toestand samen zorgen voor een goed functionerend gestel. Op het moment dat jij aan mij kenbaar maakt wat jouw klachten zijn, kan ik al vrij snel zeggen waar ze vandaan komen. Dit is voor mij snel helder, omdat ik weet hoe de energiebanen in je lichaam lopen. Elke meridiaan voorziet een specifiek orgaan van de benodigde energie. Jouw klachten zijn dus terug te voeren op een bepaald orgaan. Ongemak in deze energievoorziening kan voor jou klachten van emotionele, mentale en fysieke aard veroorzaken. Nu je weet hoe dit te herleiden is, kunnen we een afspraak maken om met acupunctuur Oisterwijk een begin te maken met jouw herstel.

Acupunctuur hoe ziet een behandeling eruit?

Ik plaats dunne naaldjes in jouw huid op de juiste plek in de energiebaan. Deze naaldjes blijven een korte tijd zitten en dat zorgt ervoor dat de belemmering in de energievoorziening naar het orgaan wordt hersteld. Dit lukt niet in een enkele sessie, maar je kunt wel al na de eerste behandeling verbetering bemerken. Pijnlijk is de behandeling niet, het kan wel zo zijn dat je heel even een schokje voelt. Naast de behandeling met acupunctuurnaalden kan ik jou ook behandelen met:

 • voedingsadviezen
 • cupping (warme glazen bollen)
 • Moxa-techniek (gedroogd bijvoetkruid)

Bij cupping maakt ik gebruik van verwarmde bolletjes van glas die ik daarna op jouw huid zet. Het zorgt voor een vacuüm en dat kan de blokkade opheffen. Bij de Moxa-techniek vormt verwarmd bijvoetkruid in gedroogde vorm het uitgangspunt bij de behandeling. Het kruid plaats ik warm op je huid.

Het doel van de behandeling is te allen tijde om jouw Qi = levensenergie weer vrij te laten stromen. Hierdoor zullen jouw klachten zienderogen afnemen en ga jij je beter voelen.

Vergoeding

Vanuit de aanvullende zorgverzekering wordt door veel verzekeraars een (gedeeltelijke) vergoeding uitgekeerd. Wil jij weten of je voor vergoeding in aanmerking komt? Neem dan even contact op met je eigen zorgverzekering.

Vind een acupuncturist in de buurt.