Acupunctuur Schagen

Wanneer klachten jouw leven gaan beheersen, is het tijd om hulp in te schakelen. Het ongemak of de pijn die je voelt is een sterk signaal van het lichaam dat er een belemmering is opgetreden. Hier ligt een dankbare taak voor Acupunctuur Schagen om deze aan de hand van jouw klachten zo snel mogelijk te verhelpen. Acupunctuur werkt vanuit de gedachte dat jouw energiehuishouding op niveau moet zijn, wil je zonder problemen kunnen functioneren.

Hiervoor wordt een holistische benadering gebruikt. Lichaam is geest en om die reden moet er een goede balans zijn tussen je geest en je lichaam. Jouw klachten zijn vervelend voor jou, maar worden door je lijf kenbaar gemaakt, als signaal dat er iets niet in de haak is. We gaan het zelf herstellend vermogen van het lichaam inzetten om met acupunctuur Schagen de opgetreden blokkade op te heffen. Ik kan jou met acupunctuurbehandelingen helpen bij klachten, zoals:

  • slapeloosheid
  • burn-out of depressie
  • fibromyalgie
  • maag- en darmklachten
  • hoofdpijn of migraine
  • huidproblemen
  • allergieën
  • diabetes
  • oogproblemen

Herleiden van klachten

Jouw klachten en verhaal geven mij een goed beeld van de plek waar de energiedoorstroming is onderbroken of verstoord. Dit geeft mij de kans om jou met acupunctuurnaalden effectief te behandelen. Hiervoor plaats ik dunne naaldjes in de huid en wel in de energiebaan die belemmerd is. De naaldjes blijven een tijdje in je lichaam zitten en hierdoor wordt de verstoring langzaam, maar zeker opgelost. Hiervoor zul je wel meerdere behandelingen moeten ondergaan. De acupunctuurbehandelingen worden normaal gesproken niet als pijnlijk ervaren. Ook na afloop kent deze alternatieve geneeswijze geen bijwerkingen.

Aanvullende behandeling acupunctuur

Afhankelijk van de ernst van jouw klachten kan ik je voorzien van voedingsadviezen, maar ik kan ook andere vormen van behandeling inzetten. Zo kan ik gebruikmaken van cupping. Hierbij verwarm ik kleine glazen bolletjes die ik op jouw huid zet. De warmte zorgt voor een vacuüm en dat kan helpen om de blokkade in de meridiaan op te heffen. Ook verwarmd bijvoetkruid kan helpen. Dit is de Moxa-techniek. Welke techniek ik ga gebruiken, bespreken we samen.

Zorgverzekering en alternatieve geneeskunde

De overheid heeft ervoor gekozen om acupunctuur niet in de basisverzekering op te nemen. Wel kan er vanuit de aanvullende zorgpakketten recht zijn op een (gedeeltelijke) vergoeding. Hiervoor kun je even contact opnemen met jouw zorgverzekeraar.

Kom snel weer in balans en maak een afspraak bij Acupunctuur Schagen.

Vind een acupuncturist in de buurt.