Acupunctuur Tiel

Bij klachten wordt de kracht van het lichaam direct duidelijk. Het voelen van pijn en ongemak is namelijk een teken dat iets in jouw lichaam niet werkt, zoals het hoort. Je raakt hierdoor uit balans en dat is het moment dat je eigen lijf een signaal afgeeft. Naast deze signalerende functie is ons eigen lichaam ook voorzien van een zelfherstellend vermogen dat we kunnen gebruiken bij de acupunctuurbehandelingen.

Heb je een acupunctuurpraktijk in Tiel? Sluit je bij ons aan, hier hebben we nog plek voor je.

Neem contact met Acupunctuur Tiel op als je gebukt gaat onder:

  • vermoeidheid
  • artrose
  • hoofdpijn of migraine
  • depressie of burn-out
  • klachten van je maag- en darmen
  • ontstekingen
  • allergieën en huidproblemen

Weer in balans komen

Met dunne acupunctuurnaaldjes kan ik jou helpen om klachtenvrij door het leven te gaan. Acupunctuur is een behandelmethode die handelt vanuit de gedachte dat onze lichaam en geest met elkaar verbonden zijn. Een andere benaming hiervoor is: holistisch. Vanuit de Chinese geneeskunde wordt deze vorm van alternatieve geneeskunde al ruim 3000 jaar gebruikt voor het opheffen van verstoringen in het lichaam.

De werking van energiebanen

Goed functioneren lukt alleen, als alle organen in het lichaam probleemloos hun werk kunnen doen. Hiervoor gebruiken ze energie en die vitaliteit wordt door meridianen (energiebanen) aan het orgaan gegeven. Een verstoring in een energiebaan zorgt onherroepelijk voor pijn en ongemak. Dit is ook precies de reden waarom bij acupunctuur de naaldjes in jouw huid worden gezet. Dit doe ik op de juiste plek in de verstoorde energiebaan. Na een aantal behandelingen zal de energie weer moeiteloos kunnen stromen en werkt het orgaan weer, zoals het hoort. Acupunctuur is meer dan alleen naaldjes in de huid plaatsen. Voedingsadviezen kunnen eveneens zinvol zijn en ook de Moxa-techniek en cupping worden regelmatig ingezet. Bij cupping maak ik kleine bolletjes van glas warm om deze vervolgens op jouw huid te plaatsen. De warmte maakt dat er een vacuüm ontstaat en dat kan helpen om een blokkade op te heffen. Bij de Moxa-techniek verwarm ik bijvoetkruid om dat vervolgens op je huid te leggen. Welke behandeling ik ga toepassen, bespreken we natuurlijk samen.

De behandeling met acupunctuurnaalden

Mijn ervaring is dat de acupunctuurnaalden bij de meeste patiënten geen pijn doet. Sommige mensen voelen soms een kortdurend schokje, maar acupunctuur kent verder geen bijwerkingen. Laat acupunctuur Tiel jou helpen om de balans in je lijf te herstellen en maak een afspraak met mij.

Neem contact op met Acupunctuur Culemborg – Ibolya van Pinxteren of bekijk hier het complete overzicht van aangesloten acupuncturisten