Acupunctuur Twello

Goed in je vel zitten, getuigt van balans tussen je fysieke en mentale gesteldheid, dit is iets waar wij bij Acupunctuur Twello naar streven. Helaas ontkomen we er niet aan dat we af en toe met klachten te kampen krijgen. Hoe vervelend dit ook is, het is een belangrijk signaal van het lichaam dat er iets niet in de haak is. De Chinese geneeskunde biedt met acupunctuur de mogelijkheid om aan de hand van klachten te bepalen waar pijn en ongemak vandaan komt. Via deze alternatieve geneeswijze wordt de kracht van het lichaam gebruikt om zo het zelf herstellend vermogen van het lichaam in te zetten bij de acupunctuurbehandelingen.

Meridianen

Je levensenergie wordt bij acupunctuur aangeduid als Qi. Er lopen dwars door het lichaam twaalf energiebanen die elk afzonderlijk verantwoordelijk zijn voor de energievoorziening van een specifiek orgaan. Jouw klachten geven aan dat er een belemmering of verstoring in je lichaam zit, waardoor de energie niet vrij kan stromen Dit resulteert in emotionele, fysieke of mentale klachten, zoals:

  • Depressie of burn-out
  • Hoofdpijn en migraine
  • Slaapproblemen
  • maagklachten en darmproblemen
  • Zenuwpijn
  • Artrose
  • Oogproblemen
  • Waarom acupunctuur kiezen?

Vanuit de overtuiging van de Chinese geneeskunde wordt gesteld dat alle processen een wisselwerking met elkaar hebben. Dit geldt voor fysieke, mentale en emotionele processen. Acupunctuur Twello kan dunne naaldjes gebruiken bij de behandelingen. De naalden worden in je huid in de bewuste energiebaan gezet om de obstructie op te heffen. Na de eerste behandeling zul je al merken dat je klachten afnemen. Toch zijn er meerdere sessies nodig om de problemen blijvend op te lossen.

Aanvullende behandelingen

Niet alleen de naalden kunnen worden gebruikt om jou weer in balans te krijgen. Ook voedingsadviezen kunnen jou goed helpen. Daarnaast is het mogelijk dat ik jou behandel via de Moxa-techniek of met warme cups (cupping). Bij de Moxa-techniek maak ik gedroogd bijvoetkruid warm en plaats dit vervolgens op je huid. Met cupping, oftewel warme glazen bolletjes, is het mogelijk om een vacuüm te creëren. Dit heeft als uitwerking dat de blokkade in de energiebaan wordt verholpen. De energie kan weer probleemloos stromen en je klachten nemen af.

Wordt acupunctuur vergoed?

De sessies die ik met jou inplan, worden (deels) uit de aanvullende pakketten van de zorgverzekering vergoed. Veel zorgverzekeraars hebben alternatieve geneeswijzen hierin opgenomen, maar niet alle. Wil je duidelijkheid hebben over de vergoeding? Neem dan eerst even contact op met je zorgverzekeraar. Zo weet je precies welke tegemoetkoming jij kunt verwachten.

Vind een acupuncturist in de buurt.