Acupunctuur Veldhoven

Bij blokkades in het lichaam krijg je onherroepelijk klachten. Het is een uiting van je lichaam en geest dat er iets niet naar behoren werkt. Het voordeel van behandelingen bij Acupunctuur Veldhoven is dat jouw klachten direct duidelijk maken, waar in jouw lichaam een verstoring is opgetreden. De aanwezigheid van een twaalftal energiebanen door je gehele lichaam vormen hiervoor het uitgangspunt. Elke meridiaan (energiebaan) voorziet een orgaan van de energie die nodig is om optimaal te kunnen werken. Problemen met de energiedoorstroming kunnen zich bij jou uiten in klachten, waaronder:

  • darmklachten
  • migraine of hoofdpijnklachten
  • ontstekingen
  • depressie
  • allergieën
  • artrose
  • vermoeidheidsklachten

Zelfherstellend vermogen hersteld bij Acupunctuur Veldhoven

Laat mij jou helpen om met toepassing van acupunctuur je klachten te verhelpen. Pijn en ongemak gaan ten koste van jouw energie en dat beperkt je in je doen en laten. Acupunctuur is ontstaan in de Chinese geneeskunde waar het al duizenden jaren met succes wordt ingezet. In de Chinese behandelmethode is een holistische benadering de sleutel tot succes. Lichaam en geest worden als een geheel gezien en moeten daarom allebei ongehinderd kunnen functioneren.

Door gebruik te maken van het zelf herstellend vermogen dat ons lichaam heeft, kan met behulp van dunne naaldjes de belemmering worden verholpen. Ik zal hiervoor de acupunctuurnaaldjes op exact de goede plek in jouw huid plaatsen om de energiebaan vrij te maken van de blokkade. Zo kan ik heel effectief bereiken dat jouw energie weer vrij gaat stromen. Je klachten kunnen al na de eerste behandeling afnemen, maar er is wel een aantal sessies nodig om het gewenste succes te behalen. Gaandeweg de behandelingen zal het ongemak dat je voelt steeds verder naar de achtergrond verdwijnen.

Qi: levensenergie

In tegenstelling tot de reguliere geneeskunde wordt bij acupunctuur Veldhoven de kracht van het lichaam gebruikt om jou weer in balans te krijgen. Als aanvulling op de acupunctuurnaalden kan ik ook gebruikmaken van verwarmde glazen bollen en gedroogd bijvoetkruid om jouw klachten te verhelpen. De warmte pas ik toe via cupping. Dit zijn glazen bolletjes die zorgen voor een vacuüm. Hiermee kan de belemmering in de meridiaan worden weggehaald. Het bijvoetkruid verwarm ik om het daarna op je huid te leggen. We bespreken samen welke behandeling voor jou het beste resultaat zal opleveren.

Vergoeding acupunctuur

De basisverzekering kent geen vergoeding voor de behandelingen acupunctuur. Bij een groot aantal zorgverzekeraars is wel een (gedeeltelijke) vergoeding mogelijk uit de aanvullende pakketten. Het is raadzaam om even contact op te nemen met de verzekeraar waar jij je verzekering hebt afgesloten. Zo kom je niet voor onaangename verrassingen te staan.

Vind een acupuncturist in de buurt.