Acupunctuur Wijchen

Als je lichaam niet functioneert zoals het hoort, geeft je geest of lichaam een signaal af om aan te geven dat de doorstroom van je energie is belemmerd of geblokkeerd. De klachten die je hebt, zijn een goede indicatie voor het bepalen van de plek waar de energie niet stroomt, zoals het zou moeten. Als je deze volgende klachten hebt dan kan je terecht bij Acupunctuur Wijchen. Problemen met je energiehuishouding kan zich uiten in mentale en fysieke klachten, waaronder:

  • vermoeidheidsklachten
  • darmklachten
  • migraine of hoofdpijnklachten
  • depressie
  • ontstekingen
  • allergieën
  • artrose

De kracht van het lichaam gebruiken dankzij Acupunctuur Wijchen

Laat deze klachten jouw leven niet langer bepalen en neem contact op met acupunctuur Wijchen. Bij ongemak en pijn is er een probleem met de fysieke en mentale balans. Acupunctuur handelt vanuit de overtuiging dat geest en lichaam met elkaar verbonden zijn. Dit wordt ook wel een holistische benadering genoemd. Vanuit de Chinese geneeskunde wordt acupunctuur al ruim 3000 jaar met succes toegepast.

Energiebanen

Om te weten hoe acupunctuur jou kan helpen, moet je beseffen dat er door ons lichaam een geheel van twaalf meridianen (energiebanen) loopt. Elk van deze energiebanen kent een verbinding met een specifiek orgaan en de emoties die horen bij dat orgaan. Dit maakt voor mij direct duidelijk waar de oorzaak van jouw klachten ligt. Ik kan bij lichamelijke en geestelijke problemen het juiste orgaan behandelen met dunne acupunctuurnaalden. Na een aantal behandelingen verdwijnt de blokkade en zal jouw lichaamsenergie weer rijkelijk stromen.

Levensenergie: Qi

Door de acupunctuurnaalden precies op de juiste plek in je huid te zetten, kan het herstel van jouw energiedoorstroming beginnen. Dit is niet in een enkele behandeling te realiseren, maar verbetert wel met iedere sessie. Uiteindelijk zal het orgaan weer onbelemmerd van energie worden voorzien en nemen jouw klachten steeds verder af.

Wat kun jij verwachten bij Acupunctuur Wijchen?

Aan de hand van jouw klachten plaats ik meerdere naalden op de juiste plekken in je huid. Dit is in de meeste gevallen geheel pijnloos. Soms ervaren mensen wel een klein schokje, maar dat neemt snel af. Behalve de naaldjes kan ik ook een Moxa-behandeling (gedroogd bijvoetkruid) toepassen of jou behandelen met verwarmde glazen bollen (cupping). De warme bollen creëren een vacuüm en dat kan de belemmering opheffen. Het gedroogde kruid verwarm ik om het vervolgens op de juiste acupunctuurpunten te plaatsen.

Tegemoetkoming kosten acupunctuur

Omdat acupunctuur een vorm van alternatieve geneeswijze is, vindt er geen vergoeding plaats vanuit de basisverzekering. Als jij aanvullend verzekerd bent, is het verstandig om even na te vragen of er een vergoeding plaatsvindt voor de behandelingen. Neem contact op met acupunctuur Wijchen, dan ga ik jou helpen weer in balans te komen.

Vind een acupuncturist in de buurt.