Acupunctuur Wijk bij Duurstede

Van tijd tot tijd ervaren we allemaal wel eens een periode waarin het lichamelijk of geestelijk niet zo lekker loopt. Om het ongemak dat daarmee gepaard gaat een halt toe te roepen, kan een bezoek aan een acupuncturist jou helpen. Klachten vergen energie en dat is zonde. Om te zorgen dat jij onbekommerd kunt doen waar jij je goed bij voelt, is het belangrijk om erger te voorkomen. Met een acupunctuurbehandeling kom je geestelijk en lichamelijk weer in balans en voel jij je een stuk beter.

Klachten zijn een signaal

Het feit dat je klachten ervaart, is een teken dat je fysiek en mentaal in onbalans bent. Bij acupunctuur Wijk bij Duurstede wordt gewerkt vanuit het principe dat lichaam en geest een geheel zijn. Deze van oorsprong Chinese overtuiging is het uitgangspunt van de acupunctuur. In je lichaam stroomt voortdurend Qi (lichaamsenergie) om alle organen te voorzien van de energie die ze nodig hebben om optimaal te kunnen functioneren. Bij een blokkade of verstoring uit zich dit in klachten van fysieke, mentale of emotionele aard.

Meridianen, de onmisbare energiebanen

Het lichaam is voorzien van energiebanen die door het hele lichaam lopen. Elke meridiaan is verbonden met een orgaan. Emoties die we kennen, staan in verbinding met een specifiek orgaan. Om die reden is het logisch dat acupuncturist Wijk bij Duurstede aan de hand van jouw klachten direct helder heeft in welke energiebaan een blokkade is ontstaan. Vervolgens kunnen dunne naalden, verwarmde glazen cups of gedroogd bijvoetkruid worden gebruikt om de disbalans in het lichaam te herstellen. De energie kan weer probleemloos door het lichaam stromen en de ongemakken zullen verdwijnen of verminderen.

Met welke klachten naar de acupuncturist?

Omdat de energiebanen verantwoordelijk zijn voor de energietoevoer van alle organen, kunnen veel uiteenlopende klachten met een behandeling worden verholpen. Zo kan acupunctuur jou helpen als je één van de volgende klachten hebt:

  • Allergieën
  • Artrose
  • Hoofd-, nek-, en schouderpijn
  • Blessures
  • Ontstekingen

De lijst van aandoeningen waarbij de acupunctuur uitkomst kan bieden, is echter veel uitgebreider dan bovengenoemde klachten. Neem gerust contact op met acupunctuur Wijk bij Duurstede en laat je verbazen door de doeltreffende toepassing van de Chinese geneeskunde. Je zorgverzekeraar kan jou vertellen of je vanuit de aanvullende verzekering recht hebt op een vergoeding.

Neem contact op met Acupunctuur Culemborg – Ibolya van Pinxteren of bekijk hier het complete overzicht van aangesloten acupuncturisten