Ooracupunctuur vermindert angstgevoelens

Dit onderzoek toonde aan dat ooracupunctuur zeer geschikt is om je angstgevoelens te verminderen. Het onderzoek heeft een specifiek en meetbaar effect gehad op het angstniveau van de proefpatiënten. In de andere groep waar nep ooracupunctuur werd uitgevoerd resulteerde niet in een significante afname van angstgevoelens.

Andere onderzoeken hebben het effect van ooracupunctuur en acupunctuur in specifieke omstandigheden die angst veroorzaken ook onderzocht.

Angst voor IVF-behandelingen
Zo blijkt uit onderzoek dat vrouwen die IVF-behandelingen ondergaan dankzij acupunctuur minder angstgevoelens ervaren. Ook uit dit onderzoek bleek dat acupunctuur een significant groter effect heeft op angst dan nepacupunctuur. Eerder bleek al dat acupunctuur de kans op slagen van een IVF-behandeling verhoogt.

Acupunctuur kan dus niet alleen ingezet worden om de effectiviteit van IVF te verhogen, maar kan ook de mentale belasting en angstgevoelens gedurende het IVF-traject verminderen.

Tandartsangst
In een onderzoek naar het effect van acupunctuur op tandartsangst is gebleken dat ook deze patiënten minder angstig worden door acupunctuurbehandelingen.

Operatie-angst
Ook angst voorafgaand en na een operatie kan door acupunctuur behandeld worden. Cijfers laten zien dat ongeveer 80% van patiënten die een operatie ondergaan last hebben van angst. Onderzoekers hebben aangetoond dat zowel lichaamsacupunctuur als ooracupunctuur deze operatie-angst vermindert.

Lees meer over bij welke klachten acupunctuur helpt of vind een acupuncturist bij jouw in de buurt.